image header

Woon- en

werkruimte

Zorgboerderij De Naober biedt woon- en werkruimte aan mensen met een (verstandelijke) beperking. De zorg staat centraal en we passen de werkzaamheden daar op aan. Er is ruimte voor een groep van 6 bewoners en daarnaast is er ruimte voor ca. 12 medewerkers in de dagbesteding onder deskundige begeleiding.

Zorgboerderij De Naober staat voor op integratie van de cliënten in de ‘normale’ maatschappij. Bij voorkeur op een locatie in of aan de rand van het centrum van een stad of dorp. Het complex Freriks is hiervoor ideaal. Op het terrein ligt Kinderboerderij Freriks, waar jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 bezoekers uit de gehele regio naartoe komen.

Zorgboerderij De Naober biedt verschillende mogelijkheden voor dagbesteding:

  • Op het terrein van Zorgboerderij De Naober bevindt zich Kinderboerderij Freriks. Dagelijks helpen de medewerkers dagbesteding bij het verzorgen van de dieren en het onderhouden van het terrein. Ook zijn er regelmatig activiteiten voor jong en oud. De kinderboerderij is publiekelijk toegankelijk en bijna het gehele jaar open van 09.00 tot 17.00 uur.

  • Op het terrein is een heem-, kruiden- en moestuin, waar in het onderhoud ook mogelijkheden zijn voor dagbesteding. De bewoners van Zorgboerderij De Naober kunnen hiervan ook verse groenten eten. De groenten worden deels ook voor verkoop aangeboden bij de ingang van de kinderboerderij.

  • In koffie- en theeschenkerij ‘t Höfke is gelegenheid voor bezoekers om iets te drinken met wat lekkers erbij. Hier bestaan de werkzaamheden voor dagbesteding uit bedienen van klanten en diverse huishoudelijke taken.

Wij werken met zorgplannen voor onze medewerkers met een beperking en voor onze bewoners. We stemmen de zorg persoonlijk af en overleggen dit met de betrokkenen. Hierdoor krijgt het plan draagvlak en kunnen we ermee aan het werk.

Nieuws

Nieuwsbrief
Zorgboerderij De Naober

mei 2018

De eerste nieuwsbrief van onze Zorgboerderij van de hand van hoofdredacteur Lennart is een feit.

Lees meer...

Goed voorbeeld:
supporter Klaas

26 maart 2018

Enige tijd geleden werd Klaas gevraagd om vrijwilliger/supporter te worden voor het project Aan de Slag. Het project 'Aan de Slag' is ondergebracht bij het Vrijwilligerspunt.

Lees meer...

Overname dagbestedingsactiviteiten van Mondriaan

15 december 2017

Zorgboerderij De Naober neemt per 1 januari de dagbestedingsactiviteiten over van Mondriaan voor mensen met een lichamelijke handicap en/of een niet aangeboren hersenletsel.

Lees meer...

Ouderen krijgen de ruimte in 't Gasthuus in Winterswijk

5 september 2017

Een 1600 vierkante meter groot winkel- en kantorencomplex in het centrum van Winterswijk krijgt een nieuwe bestemming met achttien appartementen voor senioren.

Lees meer...

De Naober in beeld

film

HKZTuV 100