image header

Unieke

woonvorm

De zes bewoners beschikken over een eigen appartement in Zorgboerderij De Naober. Ieder appartement heeft een woonkamer met pantry, een slaapkamer en een badkamer met eigen toilet en douche.

Er is een algemene woonkamer met een keuken om gezamenlijk de tijd voor en na het werk door te brengen. Hierbij zijn aparte sanitaire voorzieningen.

De woonvorm die Zorgboerderij De Naober aanbiedt is uniek. De bewoners huren een appartement en kopen voor hun zorgvraag de zorg in die zij nodig hebben. Dat kan bij Zorgboerderij De Naober, maar ook bij een andere zorginstantie.

Zorgboerderij De Naober biedt de bewoners een thuis en begeleiding. We eten samen en leven in de grote woonruimte, om te praten, televisie te kijken, creatief bezig te zijn of een spel te doen. En iedere bewoner kan hier naar gelang hij of zij wil, gebruik van maken. Zij kunnen ook ervoor kiezen om in hun appartement te zijn.

De bewoners hebben ieder hun huishoudelijke taken. Dit varieert van het schoonhouden van hun eigen appartement tot taken in de gemeenschappelijke ruimte, schoonmaken of helpen in de keuken. We structureren de week met een planner waarop aanwezigheid en bijzonderheden worden aangegeven.

Wij werken met zorgplannen voor onze bewoners en voor onze medewerkers met een beperking. We stemmen de zorg persoonlijk af en overleggen dit met de betrokkenen. Hierdoor krijgt het plan draagvlak en kunnen we ermee aan het werk. De zorgvraag is voor iedereen persoonlijk en heel verschillend. Dat maakt de begeleiding en de geboden zorg maatwerk.

Nieuws

Nieuwsbrief
Zorgboerderij De Naober

mei 2018

De eerste nieuwsbrief van onze Zorgboerderij van de hand van hoofdredacteur Lennart is een feit.

Lees meer...

Goed voorbeeld:
supporter Klaas

26 maart 2018

Enige tijd geleden werd Klaas gevraagd om vrijwilliger/supporter te worden voor het project Aan de Slag. Het project 'Aan de Slag' is ondergebracht bij het Vrijwilligerspunt.

Lees meer...

Overname dagbestedingsactiviteiten van Mondriaan

15 december 2017

Zorgboerderij De Naober neemt per 1 januari de dagbestedingsactiviteiten over van Mondriaan voor mensen met een lichamelijke handicap en/of een niet aangeboren hersenletsel.

Lees meer...

Ouderen krijgen de ruimte in 't Gasthuus in Winterswijk

5 september 2017

Een 1600 vierkante meter groot winkel- en kantorencomplex in het centrum van Winterswijk krijgt een nieuwe bestemming met achttien appartementen voor senioren.

Lees meer...

De Naober in beeld

film

HKZTuV 100